5D – dromen denken durven doen doorzetten

Het begint bij een DROOM. Samen met je collega’s geef je vorm aan deze droom. Wat wil je samen realiseren, hoe ziet je ideale toekomstbeeld eruit. Dit wordt weergegeven in de visie en missie van het bedrijf, afdeling of van je team. Een DROOM is vaak een vaag beeld. Daarom begin je erover na te DENKEN: Wat wil je echt bereiken; hoe ziet dat er dan uit; wat heb je er voor nodig; en wat moet je er voor doen. Dat zijn allemaal vragen die door je hoofd spoken wanneer je over gaat van DROMEN naar DENKEN; je droom wordt langzamerhand een plan. Veel plannen blijven echter onvervulde verlangens. Het ontbreekt aan DURF om het plan om te zetten in daden. Het plan is mooi, maar klopt het wel? De onzekerheid is te groot, risico’s zijn onbekend en er zijn veel ‘beren op de weg’. Nu komt het er op aan om te DURVEN en geloof te hebben in de mogelijkheden!

Durvers DOEN ook: ze schieten in actie. Als je durft en gelooft in jezelf en je capaciteiten, zul je merken dat er heel wat puzzelstukje als vanzelf op hun plaats vallen, ondanks de vele tegenslagen en onvoorziene omstandigheden. Kleine stapjes die niet perse meteen volmaakt hoeven te zijn. Je leert van alles wat je onderweg tegenkomt en verbetert continu. Daarna komt het er op aan dat je DOORZET. Niet afhaken na een tegenslag of wanneer zaken anders gaan dan gepland.

 

Met 5 D’s ben je er nog niet.
Je droom DELEN met collega’s is de motor van duurzaam succes. Samen dromen, denken, durven, doen en doorzetten is zoveel krachtiger dan er alleen voor staan. Samen krijg je meer energie en ook synergie. De droom wordt cultuur van je organisatie en zet zichzelf voort! De droom is niet meer afhankelijk van één individu maar wordt DOORGEVEN aan alle medewerkers. De cultuur neemt het over en geeft je stabiliteit