Visueel communiceren

Ken je dat? Saaie presentaties met ellenlange teksten op het presentatie scherm, waar je de rode draad van kwijt bent. Een overleg met je collega waar het lijkt of je een andere taal spreekt. Een plan van aanpak van 20 pagina’s wat je maar niet ‘verkocht’ krijg aan je manager.

Visueel communicerenVisueel communiceren R&S
Nou, dan ben je niet de enige. Maar, hoe kun je zorgen dat jouw verhaal wel blijft hangen, iedereen het eenduidig begrijpt en interessant gaat vinden?  Dat is de kunst van visueel communiceren, het vertalen van een gedachte naar beeld. Associatie en visualisatie, dat is iets waardoor het publiek jouw verhaal onthoudt en misschien zelfs doorvertelt. Men zegt niet voor niets ‘een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden’.
Visual notes, visueel communiceren, visueel presenteren, visueel faciliteren, visual notes, sketchnotes, visual notetaking, visual recording, graphic recording, visual harvesting …. Allemaal verschillende benaming voor hetzelfde, namelijk het communiceren, begrijpen en/of onthouden door middel van tekeningen en (beperkt) tekst. 

Inschrijven:
Ben je geïnteresseerd laat het ons weten. We plannen komend jaar een nieuwe training en brengen je hiervan graag op de hoogte.

Voor wie:
Je wilt effectiever communiceren; jouw ideeën zichtbaar en begrijpelijk maken. Voor jezelf én voor en met anderen, bijvoorbeeld je team. Voor trainers, managers, adviseurs, experts. Geschikt voor iedereen; tekenervaring niet nodig!

Voor wat:
Waarbij is het te gebruiken: geven van trainingen, maken van notulen, aantekeningen bij een lezing, een 1-op-1 bespreking, verduidelijken van plannen of ideeën aan anderen, een strategie, visie of projectplan, to-do-lijsten, recepten of zelfs boodschappenlijstjes.

ProgrammaVisueel communiceren R&S2

  1. kennismaken met visual notes
  2. wat heb ik nodig
  3. basis vormen
  4. aan de slag met je eigen visuele plan
  5. en veel zelf aan de slag

Wat levert het op

  • je bespaart tijd om ellenlange stukken uit te werken
  • je wordt beter begrepen
  • je boodschap wordt beter onthouden
  • veel plezier; het is gewoon leuk

 

Visueel communiceren R&S3