• Meten om te verbeteren• uw mening telt

Het veranderingsproces begint met het in beeld brengen van de gewenste situatie (dromen) en de huidige situatie. In de fase ‘denken’ brengt De Roos & Spetters samen met de medewerkers de huidige situatie op verschillende manieren in kaart. We gebruiken o.a. enquêtes, objectieve/ subjectieve metingen, fotoverslagen of  een film waarin uw eigen cliënten hun mening geven.

In gesprek met…

Gesprekken met bewoners. Voor Beweging3.0 zijn interviews met bewoners van woonzorgcentra en verpleeghuizen vastgelegd op film. Doel van de interviews was de bewoners vragen naar hun ervaringen. Herkennen de bewoners in het gedrag van de medewerkers de kernwaarden van de organisatie? Hebben zij het gevoel de eigen regie te hebben? En welke tips willen zij aan de medewerkers geven? Resultaat is een serie ontroerende portretten van bewoners die de medewerkers inspireren vooral door te gaan met het centraal stellen van de bewoner. Naast waardevolle tips en kritische kanttekeningen ontvangen de medewerkers bovenal veel complimenten; “Ik word hier gewoon verwend!”

Hoe kunnen wij de patiënt nog meer centraal?

Bij de start van een workshop werd deze vraag aan alle medewerkers van een tandartsenpraktijk in Uithuizen gesteld. Het resultaat is op film vastgelegd en later op de bijeenkomst gedeeld. Daarna is het een blijvende motivatiebron.

 

B3-in-gesprek-met Evean-audit-beleving-HuishoudingBloemen zilverschoon
Evean-het-verschil